به گزارش پایگاه خبری انصارحزب الله،حجتالاسلام محمدتقي رهبر امام جمعه موقت اصفهان در جلسه هفتگي انصارحزبالله با موضوع آسیب شناسی فرهنگی دولت احمدی نژاد و انتظارات از دولت آینده به سخنرانی پرداختند که متن کامل آن تقدیم می شود:
دغدغه برای فرهنگ ازضروریات مسئولین دغدغه داشتن و دلسوزي براي فرهنگ چيزي است که امروز در جامعه ضعيف شده و معدود نشرياتي همچون يالثارات فريادگر اين نيازهاست و به هر حال بايد کمک کرد تا ديگر رسانهها هم دغدغه فرهنگ اسلامي را جديتر داشته باشند و در چالشهاي فرهنگي جامعه حضوربيشتري داشته باشند. اين کم توجهي به فرهنگ اسلامي خود يک خطر است که بنده نام آن را «استحاله فرهنگي» ميگذارم. يعني آرام آرام همچون انساني که به خواب ميرود و خودش نميفهمد، دچار استحاله ميشويم و ارزشهايي همچون امر به معروف و نهي از منکر از جامعه رخت برميبندد.
رسول خدا(ص) فرمود: «کيف بکم اذا فسدت نسائکم و فسق شابّکم» چگونه است حال شما مسلمانها زماني که زنان شما فاسد و جوانهاي شما فاسق شوند.
ضرورت امر به معروف ونهی از منکر البته خداي ناخواسته نميخواهيم بگوييم اين مصداق هر جوان و يا هر زني است. ما هنوز هم اعتقاد داريم اکثريت زنان و جوانان جامعه ما متدين، دلسوخته، عاشق و اهل اعتکاف و نماز و روزه و زيارت هستند ولي به هر حال خطري هم وجود دارد که اين نسل را تهديد ميکند. ياران به پيامبر(ص) گفتند چگونه چنين چيزي اتفاق ميافتد؟ فرمود: از اين بدتر هم اتفاق ميافتد آن هم زماني که امر به معروف و نهي از منکر نميکنيد. شخص منکر را به طور صريح مشاهده ميکند ولي نهي و جلوگيري نميکند. يا اينکه به معروف امر و توصيه نميکند.
اينکه چرا اين طور شده بسته به وضعيت کنوني جامعه است. زماني که يک خانم خواسته بود امر به معروف و نهي از منکر کند، طرف مقابل که از خانمهاي بيحجاب و بيحيا بوده به آمر به معروف و ناهي از منکر تعرض کرده و او را کتک زده بود و چند نمونه از اين موارد هم راجع به روحانيون و بچههاي حزباللهي آمر به معروف و ناهي از منکر شنيدهايم. يعني وقتي که امر به معروف و نهي از منکر با «به ما چه؟» و «چه کار داريد؟» جايگزين شود. چيزي جز اين نتيجه نخواهد داد.
اگر شما مثلا به شخص بگوييد که در ماه رمضان علني روزهخواري نکن به شما ميگويد به تو چه مربوط است! خود بنده موارد بسياري اتفاق افتاده که به جوانان و زنها تذکر دادهام، آنچنان برخوردشان خشن بوده که خوف درگيري ميرفته است.
ضعف دغدغه فرهنگ در جامعه در استحاله تدريجي فرهنگ، جاي معروف و منکر عوض ميشود به طوري که آرام آرام بدعتها جايگزين سنتها ميشود. اين است که رسول گرامي اسلام(ص) فرمود زماني که بدعتها در دين خدا ظاهر شود، بر عالم است که علمش را آشکار کند. و الا اگر در مقابل بدعت نايستد لعنت خداوند بر او باد. به طور کل دغدغه فرهنگي در جامعه ما ضعيف شده است و هر رئيس جمهوري هم که سر کار ميآيد، از نان و کار و شغل و ارزاني و گراني صحبت ميکند.
انقلاب براي ارتقاي فرهنگي دينيالبته بايد اين هم باشد و حکومت موظف است به اين امور رسيدگي کند اما تفاوتش با يک حکومت ديني اين است که حکومت مسئول دين و فرهنگ و جامعه هم هست. شايد چنين حرفهايي را در آمريکا و فرانسه و آلمان و ساير کشورهاي ديگر هم توسط دولتها زده شود. در حالي که اساس وجود انقلاب اسلامي بر فرهنگ است. امام(ره) فرمود: ما براي نفت انقلاب نکرديم، ما ميخواهيم فرهنگ ديني را به دنيا صادر کنيم و جنگ ما جنگ اعتقادي است.
لذا استحاله تدريجي فرهنگ يک خطر بزرگ است که مسئولين هم حساسيت نشان نميدهند و در تبليغات انتخاباتي هم ديديم که خيلي روي فرهنگ مانور داده نميشد حتي گاهي شنيده ميشد که ميگويند با ماهواره برخورد نکنيم! ما با اين شعارها ميخواهيم چه کساني را جذب کنيم؟
آيا وظيفه ماست که خدا و پيامبر را راضي کنيم يا يک عده عيّاش و بولهوس خيابان را که تلويزيونهاي ما را بستهاند و به شبکههاي ماهوارهاي روي ميآورند؟ ميخواهم بگويم وقتي صحبت از آزادي ميشود آيا به اين معني است که در کشور ما آزادي نيست؟
آيا مطبوعات آزادي ندارند؟آيا هنرمندان و کارگردانان در جامعه آزاد نيستند؟يا اينکه ميخواهيم اينها را با اين صحبتها جذب کنيم و رايشان را بگيريم؟ سکولارها و بيتفاوتها، بدحجابها و مشتريهاي ماهواره را جذب کنيم يا اينکه ميخواهيم خدا و رسول را راضي کنيم؟ استحاله تدريجي است.
يک نمونه ساده خدمت شما عرض ميکنم.روزي که عدهاي از رزمندگان ما در کشور عراق اسير بودند يکي از نوجوانان در بازداشتگاه بغداد در جواب يک خانم هندي که خواست با او مصاحبه کند ولي بيحجاب بود، از مصاحبه با اين زن امتناع کرد تا زماني که اين خانم روسري پوشيد و آمد.
او اين شعر «اي زن به تو از فاطمه اينگونه خطاب است/ ارزندهترين زينت زن حفظ حجاب است» را براي او خواند و اين در دنيا پيچيد که يک بچه مسلمان ايراني در اسارت از حجاب اسلامي صحبت ميکند ولي الان کار به جايي رسيده که ميگوييم مشکل ما اين چيزها نيست و آن زن اسپانيايي بيحجاب با رئيس جمهور مصاحبه ميکند و حتي يک نفر هم به اين خانم تذکر نميدهد(!) که مثلا از شرايط کشور ما حجاب است و تو بايد به آن احترام بگذاري.
خطر بزرگ عادي شدن گناه اين همان عادي شدن گناه است که خطري بزرگ است. شايد دولتها و حکومتها مقصر بودند. دولتهاي ما در طي اين ۲۰ سال بيشک مقصر بودهاند. چه در زمان دولت سازندگي که ميگفتند حالا حجاب با چادر هم نباشد ميتواند با کت و دامن هم باشد. اصلا اين حرف چه لزومي داشت؟. از همان زمان به فرهنگ اسلامي توجهي نشد. در دوره اصلاحات هم سياست تساهل و تسامح مطرح شد که فرهنگ اسلامي ضربه فراواني خورد.
آن وزارت ارشاد و وضعيت روزنامههايشان و رسانههايشان بود که جهاد و دفاع مقدس وامام و انقلاب و بسيج را به تمسخر گرفته بودند. و در دست آخر ما متوجه نشديم که اصلاحطلب يعني چه؟ عرف سياسي دنيا اين را به ما ميگويد که اصلاحطلب يعني تجديدنظرخواهي در ارزشهاي يک جامعه. البته شايد در بين آنها آدمهاي معتدلي هم پيدا ميشد. اما تفکر اين چنين بود.
کار فرهنگی بهانهای برای پرداختن به فرهنگ اميدواري بود که بعد از حيات اصلاحطلبان و روي کار آمدن دولت اصولگرا با آن حمايت ملت به فرهنگ اسلامي قدري اعتناي بيشتري کنند که متاسفانه نکردند. بنده کتاب ماجراي عفاف و حجاب را در چند سال اخير چاپ کردم که يک روزي در آينده نگويند روحانيون در مجلس و حاکميت بودند و صدايشان درنيامد.
هر زماني که به قم رفتم و ديداري با بزرگان داشتم، آنها از فرهنگ اسلامي و حجاب صحبت کردند؛ چرا که روح حاکم بر نظام و انقلاب فرهنگ است. البته اميدهايي که وجود داشت در دولتهاي اخير به نتيجه نرسيد و هر گاه که صحبت از فرهنگ و مبارزه بامنکرات مطرح شد گفتند که بايد کار فرهنگي کرد ولي عملا جلوگيري از فساد نکردند.
آيا امر به معروف و نهي از منکر به صحبت کردن است که کار فرهنگي ميطلبد؟ آيا در زماني که در کودکستان و مهد کودکهاي ما به بچههاي ۴ الي ۵ ساله آموزش رقاصي ميدهند اين بچهدر سنين بالاتر مروج فرهنگ اسلامي خواهد شد؟ آيا بايد توقع داشته باشيم که در دبيرستانها و دانشگاههاي ما فضاي سالم فرهنگي برقرار باشد؟
چنين نيست و آمارها و گزارشها چيز ديگري ميگويند و ما بارها در اين موارد با مسئولين صحبت کرديم.
هنر و سینما نقشآفرین در عرصه فرهنگ جامعه در عرصه فرهنگ جامعه يکي از بخشهايي که ايفاي نقش دارد، مقوله هنر و سينماست. حضرت امام يک جملهاي در مورد هنر فرمودهاند که هنر در عرفان اسلامي ترسيم روش عدالت و شرافت و انصاف و تجسّم تلخکامي گرسنگان قدرت و پول است.
هنرمندان ما بايد اينها را به تصوير بکشند. تنها هنري مورد قبول قرآن است که صيقل دهنده اسلام ناب محمدي(ص) و ائمه هدي و اسلام فقراي دردمند، اسلام پابرهنگان و اسلام تازيانه خوردگان تاريخ تلخ و شرمآور محروميتها باشد. آيا همه هنرمندان ما به دنبال اين موارد رفتند؟ البته چندين کار هنري از قبيل سريالهاي امام علي(ع)، تنهاترين سردار، حضرت يوسف، مختارنامه و... انجام شد، اما در جاي ديگر يک سريال پرحجم از تلويزيون پخش ميشود به نام کلاه پهلوي(!) اصلا شما ببينيد ماجراي زمان پهلوي و برخورد با کشف حجاب چند جاي اين سريال ديده ميشود. هر لحظه زنها با يک لباس جديد ظاهر ميشوند و در سريال عشقبازي و عاشقپيشگي به کرّات ديده ميشود.
من نميدانم اين همه پول خرج کردن از جيب اين ملت چه فايدهاي براي مردم دارد؟ به علاوه الان در همين خيابانهاي تهران عدهاي بدتر از پوشش زنهايي که در مجموعه کلاه پهلوي هستند، راست راست راه ميروند و هيچ کس هم به آنها کاري ندارد(!) و اگر يک حزباللهي هم آنها را نهي از منکر کند، معلوم نيست چه جوابي ميدهند! يک کارگردان ، فيلم من مادر هستم را درست کرد و هرچه داد و فرياد کرديم به جايي نرسيد! آن وقت طلبکار هم شدند که ما ميخواهيم به هنرمندان آزادي بدهيم. نميتوان هنرمندان را محدود کرد با يک چنين تفکري بايد فاتحه همه چيز را خواند.
صرف کار فرهنگي کافي نيستمقام معظم رهبري درباره وظايف مسئولين فرمودهاند و بارها گفتهاند که بايد چهره جامعه چهرهاي اسلامي باشد. ما در مجلس هشتم ۴۰ نماينده روحاني بوديم که به خدمت حضرت آقا رسيديم. بنده سخنگوي جمع بودم. گفتم آقا ما اخيرا فرمانده نيروي انتظامي را به مجلس دعوت کرديم و به ايشان گفتيم در جامعه بيبند و باري زياد است و شماها درست کار نميکنيد ايشان به ما ميگويد که دست ما را بستهاند و نميگذارند جلوي منکرات بايستيم . بعد گفتم اينها ميگويند بايد کار فرهنگي کرد(!)
ايشان فرمودند که بله کار فرهنگي به جاي خود، بايد کار فرهنگي کرد، اما اسلام اگر کار فرهنگي دارد برخورد با مفاسد هم دارد. اگر اسلام حرمت شراب را مطرح ميکند اما اگر کسي شراب خورد، حکمش شلاق است و اين حرف که ميگويند بايد کار فرهنگي کرد، کافي نيست.
۲۶ دستگاه نظام را مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي مکلف کرده به اينکه در جهت گسترش فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه تلاش کنند. بفرمايند چه کار فرهنگي انجام شده است؟
دغدغه و نگرانی علما نسبت به فرهنگ جامعهآيتالله صافي چندي قبل به من تلفن زدند و گفتند من از تو ممنونم که در مجلس عليه اين فسق آشکار سکوت نکردهاي و فرياد ميزني. چرا همه داد نميزنند؟ بايد گفت و فرياد زد؛ چرا که اين ولنگاريها لطمه به جامعه و خانوادهها ميزند. اينها دهنکجي به نظام و انقلاب است و دهنکجي به توده عظيم بانوان محجبه مسلمان است که در اين هواي گرم با چادر و مقنعه در جامعه حضور مييابند ولي يک عده با لباسهاي نازک در خيابانهاي تهران و بعضي شهرهاي ديگر و در کنار دريا رژه ميروند و مانور ميدهند و اگر کسي هم چيزي بگويد، برميگردند ميگويند به تو چه؟!
براي تمام اين ۲۶ دستگاه دستورالعمل هم فرستاده شده است. اين دستورالعملها را مثل اينکه به گورستان فرستاده باشند. البته در برخي دانشگاهها تحرکاتي انجام شد از جمله تفکيک جنسيتي که بعدها به آن هم اعتراض کردند. حتي در دانشگاه آزاد هم در واحدهايي تفکيک جنسيتي را انجام دادند که نتيجهبخش هم بوده است و خود وزير علوم اعلام کرد در دانشگاههايي که تفکيک جنسيتي داشتهايم دانشجويان کمتري مشروط شدهاند. آقاي« دانشجو» روي اين مسئله واقعا حساسيت خوبي داشتند. ولي برخي آقايان يک کلمه نميگويند که ما نان ملت را ميخوريم بايد کاري کنيم.
انتظار از دولت جديد ما از دولت آينده انتظار داريم که انشاءالله به اين وعدههايي که دادند، عمل کنند. دولت جديد بايد به چند مطلب توجه داشته باشد؛ يکي مسئله حساسيت روي فرهنگ اسلامي و فرهنگ ديني. حالا به هر شيوه صحيحي به آن اهتمام کامل داشته باشد و ما شاهد نباشيم که يک عده فکر کنند که وقتي ميگويند اعتدال و آزادي، به اين معناست که ديگر همه يله و رها هستند.
قطعا رئيس جمهور محترم چنين چيزي مدنظر نداشته و ندارند ولي ممکن است سوءاستفاده شود.
دوم اينکه جامعه دو طيف هستند يکي عوامالناس و ديگري خواص و به تعبير امروزي يکي تودههاي مردم جامعه و ديگري خواص را تشکيل ميدهند که شايد يک درصد جامعه باشند.در حالي که جمعيت کشور ۷۶ ميليون نفر است و رئيس جمهور هم نماينده کل ملت هستند. پس يک عدهاي از خواص و ورشکستههاي سياسي نخواسته باشند که نظرات خود را به ايشان تحميل کنند.
ما ۳ تا وزارتخانه مهم فرهنگي داريم از جمله آموزش و پرورش، علوم تحقيقات و فناوري و ارشاد. از هم اکنون شواهدي وجود دارد که پشت صحنه، برخي جريانهاي شکست خورده سياسي که در آن دوران خواستههايشان را نتوانستند اعمال کنند، فشار ميآورند تا به نوعي اوضاع پيش برود که دو مرتبه به فرهنگ اسلامي و انقلابي و ديني و غيرت خانوادگي و ناموسي لطمه بخورد. اينها بايد حواسشان جمع باشد.
اميرالمومنين(ع) جامعه را به دو دسته تقسيم ميکند: يک دسته عامه و دسته ديگر خواص هستند. عامه مردم تودهاي اصلي هستند که به جنگ و جهاد و نماز جمعه ميروند. و در راهپيماييها شرکت ميکنند. و هر روزي که اتفاقي براي نظام بيفتد، پاي کار حاضرند. اينها هيچ کدام بيحجابي و بدحجابي را دوست ندارند. هيچ کدام رانتخواران را دوست ندارند. معيار تودههاي مردم نمازجمعهها و راهپيماييهاست. اينها کساني هستند که در نظام اسلامي خواستار تجديدنظر در ارزشهاي انقلاب هستند را قبول ندارند.
بنابراين بايد را ديد. اميرالمومنين(ع) ميفرمايد:«و ليس احد منالراي اثقل علي الوالي معونه فيالرخا و اقل معونه له فيالبلاء و اکره لانصاف و اثقل بالالحاف و اقل شکرا عندالعطاء...» هيچ احدي از رعيت نيست که بيشتر طلبکار حکومت باشند و روز سختي کمک ندهند و روز رفاه دستش براي گرفتن دراز است، در گرفتاري به کمک نميآيد، اهل انصاف نيست، و با زور و چانهزني ميخواهد امتيازگيري کنند. هر چه هم به او ميدهند، ناسپاسي ميکنند و اگر به آنها ندهي، صدايشان بلند ميشود.
در روز حادثه صدايشان کم است. اينها خاصان جامعه هستند. «وانّما عمودالدين و جماع المسلمين وعده لااعداء العامه من الائمه» ستوندين، توده مسلمين عامه هستند. اينها هستند که بچههايشان را به جبهه ميفرستند مگرا در خيابانهاي بالاي شهر و مرفهين خوشگذران چند کوچه به نام شهيد مزين شده است؟ اما در خيابانهاي پايين و متوسط کوچه به کوچه خانهاي يک شهيد و دو شهيد دارند.
اينها توده مردم هستند و حکومت اينها را بايد ببيند والا طبيعي است که يک عده ناراضي هستند. ما بين راضي و ناراضي قرار گرفتهايم. حالا چه کسي را راضي کنيم؟ اگر بگوييم قانون حجاب و عفاف را اجرا کنید واگر به عملکرد هنرمندان مبتذلگرا و ساخت فيلمهاي ناشايست اعتراض کنیم ، آن خواص ناراضي ميشوند.به جهنم که خوششان نميآيد. بايد ببينيم که عامه مردم چه ميگويند اين حضور ميليوني مردم در انتخاباتها و راهپيماييها چه کساني هستند. اينها را بايد ديد. چرا که اينها در روز حادثه پشتيبان دولت و حکومت خواهند بود.
بنابراين اميدواريم دولت آقاي روحاني و افرادي که براي وزارت انتخاب ميکنند برآمده از تحميل اين جريان و آن جريان و برخي خواص نباشد. دولت آقاي روحاني بايد دولتي باشد، منتخب از برگزيدگان ملت و نه از ورشکستههاي سياسي که روزي تجديدنظر در انقلاب را خواستار بودند. از آنهايي نباشند که با روزنامههاي زنجيرهاي دمساز و در فتنه ساکت بودند.
اميدواريم که چنين دولتي محقق شود. مجلسيها بايد به هوش و بيدار و آگاه باشند و خود ايشان هم تحت فشارهاو تحميلها قرار نگيرند.
حضرت اميرالمومنين(ع) در نامه خويش به مالک اشتر ميفرمايد:« إنَّ شرَّ وزرائك مَنْ كان للأشرار قبلك وزيراً و مَنْ شرِكهم في الاثام فلا يكوننّ لك بِطانَةً؛ فإنَّهم أعوانُ الأثمة» بدترين وزراي تو کساني هستند که پيش از تو وزير و همکار زمامداران ظالم بوده و در کارهايشان شريک و يار بودهاند. پس نبايد که اينان رازدار تو باشند، زيرا اينان همکاران گناهکاران و برادران ستمگرانند.
اگر کسي حامي فتنه و يا ساکت فتنه بوده، حامي گناهکار بوده، او حق ندارد در اين نظام مسئوليتي داشته باشد. شما بهترين افراد را در جامعه ميتواني پيدا کني چرا که درها بسته نيست. خوشبختانه خود ايشان هم اينها را گفتهاند که من وامدار هيچ حزب و گروهي نيستم و منتخب ملت هستم و رضاي ايشان را در نظر ميگيرم.
اما ما ميگوييم ملت راضي نيست افرادي که مسئله داشتهاند پيرامون شما يا مشاورين و همکارانتان يا ياران نزديک و يا وزيران شما باشند. ما انتظار داريم که انشاءالله همانگونه که رهنمودهاي مقام معظم رهبري راهگشابوده است و همانطوري که خود ايشان گفتهاند و با درايت و آگاهي چندين سال تجربه سياسي نبض سياست اجتماع در دستشان هست کشور را به خوبي اداره و مديريت کنند.
البته خوشخياليهايي توسط برخي خارجنشينها و خارجيها مطرح ميشد که حالا که روحاني پيروز شده و مشي اعتدال را در پيش گرفته است، از مواضع راهبردي جمهوري اسلامي عقبنشيني خواهد کرد و کمي کوتاه خواهد آمد که البته معني اعتدال اين نيست. و به تعبير قرآن کريم معني اعتدال «و جعلناکم امه وسطا لتکونوا شهدا عليالناس» يعني عادلانه عمل کردن و زير بار ظلم نرفتن است و کوتاه آمدن از مواضع انقلاب نيست. اميدواريم دولت ايشان سرآغازي باشد هم براي رفع مشکلات اقتصادي جامعه و هم براي مشکلات فرهنگي جامعه قدم برداشته شود.
البته در دولت آقاي احمدينژاد خيلي کارها صورت گرفت و من فقط روي مشکل فرهنگ حرف داشتم و الا کارهاي مهمي صورت گرفت؛ از جمله سفرهاي استاني، هدفمندي يارانهها، سهميهبندي بنزين، مسکن مهر و مهمتر از همه اصول انقلاب زنده شد و در مجامع بينالمللي حقوق مردم فرياد زده شد. مطالبه جدي اين ملت است که از خون شهيدان پاسداري شود.
ضرورت عملي شدن مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي درباره حجاب
بايد مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي را از درون بايگاني بيرون کشيده شود و به فرهنگ عفاف و حجاب توجه کافي شود؛ چرا که چادر و حجاب پرچم انقلاب اسلامي است. اينکه يک خانم بزک کرده و آرايش کرده در اداره و اجتماع و دانشگاه حاضر شود و تير زهرآگين به قلب مردم پرتاب کند و راه برود شدني نيست.
به هر حال اميدواريم که انشاءالله بتوانند رضاي خداوند، امام زمان(عج) و سيدالشهدا(ع) را برآورده سازند؛ حتي اگر با نارضايتي عدهاي از خواص و نخبگان پرتوقع باشد؛ چرا که اميرالمومنين اين را دستور ميدهند و الاّ چنين چيزي محال است که فردي همه گروهها را با خود داشته باشد. آنچه مهم است مردم هستند. مردم به نان کم و درآمد کم و روزهداري و سختي حاضر هستند اما ذلت در مقابل بيگانه و تبهکاران را نميپذيرند. بيبند و باري و تيرهاي مسموم را قبول نميکنند. پس بايد به فکر عامه مردم بود.
پرسش و پاسخ* عملکرد رسانه ملي را در مقوله حجاب و عفاف چگونه ارزيابي ميکنيد؟- عملکرد رسانه ملي اصلا مطلوب نيست. البته ما بارها به آنها پيشنهاد کردهايم لااقل هفتهاي يک بار ميزگرد بگذاريد و در حول محور اين موضوع مهم بحث کنيد و از لطمه و آسيبهاي بيبند و باري براي مردم بگوييد. چرا بايد در کشور اين قدر آمار طلاق بالا باشد؟ الان کار به جايي رسيده که عروس ۱۷ ساله طلاق گرفته است. اصلا رسانه ملي در اين زمينه کاري نکرده. سريال کلاه پهلوي هم به مفت نميارزد؛ چرا که همه ميدانند درعصر پهلوي فساد و بيحجابي بوده است. اما اين عروسکها و لعبتها براي فرهنگ جامعه زيانبار است.
الان در ماه مبارک رمضان چندين سريال از تلويزيون پخش ميشود؛ کدام يک از اينها در زمينه دعا و عبادت و عفاف است؟ مشتي سرگرمي براي روزمرگي که صبح و شب هم تکرار ميکنند. ميلياردها تومان از جيب همين ملت با بازدهي کم، خرج ميشود.
*باتوجه به روحيات آقاي روحاني آيا در حوزه فرهنگ بايد انتظار دولت اصلاحات را داشته باشيم؟- نه، ما اصلا حدس بد نميزنيم. بنده از حدود ۴۰ سال پيش تا حالا با ايشان دوستي داشتهام و ايشان را آدم خوبي ميدانم به شرط اينکه تحت فشارهاي عدهاي در بعضي از مسائل قرار نگيرند و اين پيام اميرالمومنين(ع) را يادشان باشد که عامه مردم را راضي کنند و نه يک عده خاص را. خواص به جهنم که ناراضي باشند. آنجايي که خداوند و ملت راضي هستند را بايد ترجيح داد.
* اتحاديه اروپا اسم منافقين را از ليست تروريستها خارج کردند و اخيرا حزبالله لبنان را در ليست تروريستها وارد کردهاند نظر شما چيست؟- ما از اينها انتظاري بيش از اين نداريم. اين نشاندهنده عظمت کار حزبالله لبنان است. اينها از حزبالله رودست خوردهاند. وقتي اينها منافقين را که قريب ۲۰ هزار نفر از مردم مظلوم ما را به خاک و خون کشيدند و تروريست رسمي جهاني هستند از ليست ترور خارج ميکنند طبيعي است که حزبالله را هم جزء تروريستها بياورند!